Nieuws

Tessa, Noah en Veerle in Oranje

Donderdag 22 juni

Dit weekend komt Nederland uit in de Super League van het EK Landenteams. Twee jaar geleden betekende een derde plaats in de First League promotie naar het hoogste niveau van dit toernooi dat vanaf nu om het jaar wordt gehouden. In Lille wordt vanaf vrijdag gestreden om de punten op alle baanonderdelen. Handhaving in de Super League zou voor Nederland al een knappe prestatie zijn, al scheelt het wel dat Rusland sowieso degradeert.

Lees meer

Mannen en Vrouwen 5e in competitie

Dinsdag 20 juni

De dag na de Gouden Spike mochten de seniorenteams alweer opdraven voor hun derde competitieronde. De Leidse teams in de eerste divisie kwamen in actie in Veenendaal.  De mannen noteerden een overwinning en verzamelden 111 punten, de vrouwen scoorden 105 punten met in totaal driemaal de maximale 12. Dat betekent dat beide teams 5e zijn geworden en volgend jaar opnieuw uitkomen in de eerste divisie.

Lees meer
0

Meisjes C als 2e naar de finale

Donderdag 15 juni

Clubrecords 300h voor Lara en Marnix

 
Zaterdag 10 juni was de 3e voorronde van de competitie in een warm Lisse. Na flink wat gepuzzel door een aantal afzeggingen en blessures werd het een mooie atletiekdag.
 
De meisjes C gaan na drie voorrondes als 2e door naar de landelijke finale. De meeste punten kwamen van Lara die het clubrecord op de 300h deze wedstrijd overnam van Romy Smith: 45.96. Hiermee staat zij 2e op de nationale ranglijst. Ook won zij sprint in een nieuw pr van 10.52 en het verspringen met 5.02. Ook Amina en Airissa leverden een belangrijke bijdrage met winst op de 800 meter (Amina), speer en kogel (Airissa 30.52 en 10.61) en een 2e plek op de 300h in een pr: 48.09 (Amina). 
Lees meer

EK-toppers naar 46ste Gouden Spike

Dinsdag 13 juni

Na een voor de Nederlandse atletiek ongekende week strijken nationale en internationale topatleten zaterdag in Leiden neer. Daar zal gestreden worden om de 46ste Gouden Spike, de tweede wedstrijd uit het Nationaal Baancircuit van de Atletiekunie.

Speerwerper Thomas van Ophem en polsstokhoogspringer Menno Vloon waren verantwoordelijk voor twee onverwachte Nederlandse records. Van Ophem wierp de speer in Castricum met 80.70 meter verder dan Johan van Lieshout in 1999 en Vloon sprong in het Duitse Zweibrucken niemand minder dan Rens Blom uit de boeken met een ongekende sprong van 5.85 meter. Daarmee staat hij momenteel zelfs derde op de wereldranglijst. Beide kersverse recordhouders treden zaterdag aan bij de Gouden Spike.

Lees meer
Toon al het nieuws

Mededelingen

Inschrijving Kermismeerkamp Best geopend

De voorinschrijving voor de kermismeerkamp in Best is geopend!! Dus maak je maar op voor een weekend met kermis, barbecue, kamperen en atletiek. De wedstrijd is in het weekend van vrijdagavond 30 juni t/m 2 juli. We kamperen op vrijdag- en zaterdagavond. Het weekend is voor c-junioren t/m neo-senioren. We gaan met maximaal 30 Leidse atleten. Schrijf je dus snel in!

Meer info vind je hier.

Toon alle mededelingen

Agenda

Zondag 25 juni
Algemeen

Competitie A-junioren (2e ronde)

Algemeen

Competitie Masters (2e ronde)

Algemeen
Donderdag 6 juli
20:00

Bestuursvergadering

Algemeen
Toon volledige agenda

Over de club

Met 900 leden is Leiden Atletiek een vereniging van formaat. Prachtig gelegen tussen de bomen van sportpark De Leidse Hout waar al ruim 80 jaar aan atletiek gedaan wordt.

 

Meer over de club